Tuesday, February 24, 2009

Shimmering Flora 2

P2240094 copy
Design Inspired By: Noramanik

Baru siap sebelah tangan... Dah siap sebelah, yg lg sebelah & leher cepat le sikit... Tapi nak kongsi 1 tips la; kalau ukuran tangan kecil, janganlah buat bunga besar kat tengah macam ni (bunga yang ada brown button kat tengah tu) sebab tak boleh nak letak banyak bunga kat tempat lain... Sebaiknya, bunga besar kat hujung atas tangan baju...(belajar dari kesilapan kan ;))

4 comments:

ku tak sempurna said...

waduuuuhhhh... jeles aku... lawa seyyhhh...

dah sebulan lebih aku tak menjahit manik... membusykan diri... hikhikhik... :D
Malas sebenarnya... padahal ada 3 lg bj yg dah lama tggu nak dijht... kesian sepupu aku... :D

aku tak fhm lg la tip yg ko bg tu... adakah bunga yg besar kena jht kat tepi lgn baju (smbgn jhtn)

ehhh... ko fhm ke apa yg aku tnya??

Beauty said...

adehhh, ni yg jeles nih. da 2 SF eita siapkn ek? amacam, sempat ke p beli kain aritu? ke da dlm progress membeading? deadline dah extend so bole la pulun kan... kite gak yg xwat pape lg... huhu

Rozabeads said...

Salam...KTS. Wah lamenye ko senyap... Lawa ke SF aku tu? Aku rasa mcm tk bpe jadi jer... Psl bunga tu maksud aku, bkn kat bahagian sambungan baju, tak nampak la nti...buat rugi batu besor tu jer. Ko letak kat bahagian atas; bahagian yg ada side tu...Sbb, masa aku jait tu, tempat lain jadi sempit, nk jait 2 color tiga serangkai pun nampak heavy sgt... Ko cuba la...mane tau ko ok plk ke, aku la yg tk betul...kikiki...

Rozabeads said...

Eleh...nk jeles mende...biasala tengah bersemangat kan...Harap2 tk hilang la semangat aku ni...! Dh bli dh, dh tempah & dh amik pun tp otak ni blur la beb! Tengok dsgn kak Izan aku jadi seram lak nk masuk! Tp terasa jugak mcm nak redah jer lebih2 lg dh dpt extend date kan...Ko ape cite...ala, masuk jer la! Belasah jer ko buat design tudung Beauty ko tu...kikiki...Tetiba menang lak kan! Boley la belanja aku kue teow kung fu..alahai, bestnye...