Thursday, April 9, 2009

Piala Sulaman Manik & Labuci 2009

Salam semua...

Setelah mendapat kutukan vs umpatan hebat daripada ahli jawatankuasa beader2 tak berlesen sbb lambat upload gamba...maka dengan ini dipersembahkan gamba2 yang ditunggu2 tu...Sebenarnya malas nak upload sbb...buat kata Balkis, gamba kat rmh beader lain pun dh naik muntah nak tengok tapi tkpela...kesian diorang, tak aci la tak upload kan...Nah amik le hasil buah tangan saya... Segala kata-kata hanyalah gurauan semata, kalau ada yang terasa, ampun maaf dipinta yer... Sayang u'll sebenarnye...

psml-kad
Bukti kehadiran & sekali nak tayang no. bertuah...heheheh...
psssst...labuci tu...Balkis yang tlg tabur...bunga carnation tu kitorg cabut dari pasu, berebut2 ngan Balkis nak amk gamba kad ngan bunga...kikiki...

dinner-khusyuk
Khusyuk la konon...RJ tengah berucap...

dinner-model
Ni la model yang pakai baju kita...Macam budak Tahun 6 kan...Kecik2 dah jadi model...anak sapa la ni... Anyway, tq ye modelku...nama pun tak sempat tanya! Tp kesian kat diorang tau...berlari2 berkaki ayam sambil jinjing kasut...temengah2...Seksa rupanya jadi model ni yer...patut la sume kurus ramping...

psml-baju
Ni close up baju yang tak menang tu...kikiki...memang kelakar! Baju pemenang, maniknya suma sampai ke lutut ngan siku...baju kita ciput je...Zai Butterfly tekikiki ketawa menyaksikan baju masing2 yang kedekut Haji Bakhil...Mmg layak pun tak menang.....kikikiki....!

dinner-rj
Ha...jgn jeles yer...Rosita & Rozita bersua, senyum dah sama, mulut sama laser tapi hati baiiiiik punyer!

psml-izansotong
Ha...meh sini mak nak turunkan ilmu sotong...korang suma kena berani mcm i tau...tengok diri i mlm ni...dengan penuh beraninya i pakai tudung fesyen sotong ni...Tudung ni ada 1 jer kat Malaysia ni tau...lepas ni i tak jual tudung Beauty dah tp tudung Sotong. U all sampai bila nak jadi Sotong Kurita je nih...? Fida lak jawab...Eh...sabar kengkawan suma...kita kalau nak berubah tu jgn drastik sgt...kene pelan2..bwk mengucap suma...

psml-nora
Mula2 masuk bilik VIP, blh tak kenal wanita jelita ni... Telek punye telek rupanya Sifu Nora! Tegezut mak tengok! Bertukar corak u muka dia! Mmg kesan2 bekas model masih terserlah bak kata orang!

psml-suma
Korang suma jgn tertipu dengan senyum manis kitorang ni yer...Ni suma dh penat, flat tahap gaban tau! Tak nampak Balkis dh pegang beg besar tu? Dia mmg tunggu masa jer nak terjun bangunan Yayasan Tun Razak ni! Berdiri pun dh senget dh! Tapi Sotong jugak maintain posing tau...! I luv u all lah! Miss d moment....:(

ops...perasan tak kak Izan72 tu tersengih lain mcm jer...? Ha...dia nampak Naga Berapi kat depan dia la tu... Citenye; ada sorang minah Chinese dok ngekor jer dia...rupanya bekenan benor kat bunga besor kat tepi bajunye tu...Bunga tu kak Izan jait teknik sisik ikan. Jadi, cik minah ni nak amik gambo, free lanse rupenye tp kak Izan lupa lak nk tanya dari akhbar mne. Saya ngan kak sheeda menyampuk le,' Nan Nyang Siang Paow kot...kahkahkah...' Saya kata'Nan Nyang Siang Pow ada segmen fesyen ke...kahkahkah'. Kak Izan kata nanti mesti tetiba dpt call 'Mrs. Izan, lu ada jait manik labuci kan..? Wa mau tempah sama lu jait manik boleh ka...' Saya pun nyampuk 'Wa mau lu jait manik wa punya chiong sam tapi wa tak mau itu sisik ikan punya, wa mau sisik Naga'. Balkis nyampuk lak...'Wa mau sisik Naga ada api punya, Naga Berapi!' kahkahkahkah................Jadi, dengan tak rasminye kak Izan dapat gelaran Kak Izan Naga...jgn mare....Mmg mlm tu kitorg byk gelak jer sampai Nora jeles sbb tak dapat join the club... SEKIAN...

2 comments:

esca said...

cantik sangat baju RJ....
hasil kerja tangan dia sendiri kan?

Beauty said...

amboi amboi amboi... patut la asek tesedak2 jer... kemain lagi ye dia menyotongkan diri! cis... raya ni tak mintak ampun, tak tau la nak cakap apa... duit raya sume, jgn nak buat2 lupa... :P LOL